BERGENSJAKK

ACCENTUS Grandmaster Tournament – 5. runde

Det ble remis mellom Carlsen og Mamedyarov
Det ble remis mellom Carlsen og Mamedyarov
(Foto: Simon Bohnenblust / Biel Chess Festival)

Biel International Chess FestivalDet ble en ny remis for GM Magnus Carlsen (2842) i femte runde av ACCENTUS Grandmaster Tournament i sveitsiske Biel, denne gang med hvit mot verdenstreer GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2801).
Carlsen fikk en liten fordel fra åpningen og presset hele partiet, men Mamedyarov forsvarte seg tålmodig og var i praksis aldri i tapsfare. Etter 67 trekk måtte verdensmesteren gi opp vinstforsøkene og gå med på poengdeling.

Rundens eneste helpoeng gikk til GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779), som slo bunnplasserte GM Nico Georgiadis (SUI 2526). Dermed er halvpoenget mot Carlsen i forrige runde fortsatt det eneste Georgiadis har tatt. Partiet mellom GM Peter Svidler (RUS 2753) og GM David Navara (CZE 2741) endte remis uten større dramatikk.
Halvveis i turneringen leder Carlsen og Mamedyarov med 3½ poeng foran Svidler med 3 og Navara med 2½ poeng. Vachier-Lagrave har 2 poeng og Georgiadis bare ½.

Sjette runde spilles fredag kl. 14.00 med Carlsen svart mot Navara. De andre partiene er Svidler – Vachier-Lagrave og Georgiadis – Mamedyarov.
Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos Chess24.

Les mer om femte runde hos Matt & Patt, Chess24, Chess.com og ChessBase.