BERGENSJAKK

ACCENTUS Grandmaster Tournament – 4. runde

Carlsen måtte nøye seg med remis mot Georgiadis
Carlsen måtte nøye seg med remis mot Georgiadis
(Foto: Simon Bohnenblust / Biel Chess Festival)

Biel International Chess FestivalGM Magnus Carlsen (2842) måtte nøye seg med remis mot GM Nico Georgiadis (SUI 2526) i fjerde runde av ACCENTUS Grandmaster Tournament i Biel. Dette var den 22-årige sveitserens første poeng i turneringen, etter tre strake tap i starten.

Carlsen med svart valgte Fransk forsvar, og det ble et svært skarpt parti etter at Georgiadis ofret kvalitet i trekk 19. Analyseprogrammene mente svart hadde fordel, men i praksis hadde nok hvit sjansene med sine svært aktive brikker. Carlsen valgte å gi tilbake kvaliteten i trekk 29, og det påfølgende sluttspillet ga ingen vinstsjanser.

Det ble ingen seire i denne runden, da partiene GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2801) – GM Peter Svidler (RUS 2753) og GM David Navara (CZE 2741) – GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779) begge endte med poengdeling.
Etter fire runder leder Carlsen og Mamedyarov med 3 poeng foran Svidler med 2½ og Navara med 2 poeng. Vachier-Lagrave og Georgiadis er nederst med hhv. 1 og ½ poeng.

Femte runde spilles torsdag kl. 14.00 med Carlsen hvit mot Mamedyarov. De andre partiene er Svidler – Navara og Vachier-Lagrave – Georgiadis.
Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos Chess24.

Les mer om fjerde runde hos Matt & Patt, Chess.com og ChessBase