BERGENSJAKK

ACCENTUS Grandmaster Tournament – 1. runde

Fra 1. runde i Biel
Fra 1. runde i Biel
(Foto: Lennart Ootes)

Biel International Chess FestivalGM Magnus Carlsen (2842) vant et langt sluttspill mot GM David Navara (CZE 2741) i første runde av ACCENTUS Grandmaster Tournament i Biel. Carlsen, som ga dronning for tårn og lett offiser i midtspillet, slet lenge med å skape vinstsjanser.
Dette endret seg da Navara svekket kongefløyen ved å gå fram med bøndene. Fortsatt var det nok mulig å forsvare stillingen, men den tsjekkiske stormesteren spilte for unøyaktig og Carlsen fikk etterhvert byttet av til et vunnet bondesluttspill.

Det ble også et helpoeng i første runde til GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2801), som vant svært enkelt med hvit mot lokale GM Nico Georgiadis (SUI 2526). Partiet mellom GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779) og GM Peter Svidler (RUS 2753) endte med poengdeling.

Andre runde spilles mandag kl. 14.00 med partiene Vachier-Lagrave – Carlsen, Navara – Mamedyarov og Svidler – Georgiadis.
Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos Chess24.

Les mer om første runde hos Matt & Patt og Chess24.