BERGENSJAKK

Landsturneringen 2018 – dag 4

Haldorsen tok et halvpoeng fra Hammer
(Foto: Anniken Vestby)

Landsturneringen 2018I fjerde runde av Eliteklassen i Landsturneringen var det til slutt en som klarte å bremse ledende GM Jon Ludvig Hammer (2631). FM Benjamin Haldorsen (2423) spilte skarpt og godt med hvit og hadde ingen problemer med å sikre et halvpoeng.

Agdestein slo Notkevich og er på delt andreplass
(Foto: Bjørn Berg Johansen)
På andrebord vant GM Simen Agdestein (2581) med svart mot IM Benjamin Arvola Notkevich (2471) og tok dermed steget opp på delt andreplass. Der finner vi også GM Frode Urkedal (2552), som vant svært overbevisende med hvit mot IM Atle Grønn (2352).

Andrerangerte GM Aryan Tari (2615) spilte remis mot IM Johan-Sebastian Christiansen (2506), og begge disse er fortsatt et helt poeng bak ledende Hammer. Det samme gjelder juniorene IM Lars Oskar Hauge (2434) og IM Kristian Stuvik Holm (2453), som slo hver sin stormester i denne runden.

I Mesterklassen gjenstår bare tre mann med fullt hus etter tre runder. Dette er Stig K. Martinsen, FM Ward Al-Tarbosh og FM Ole Christian Moen.
Martinsen vant et langt sluttspill mot FM Petter Fossan i tredje runde, og dermed har alle de fire høyest ratede tapt minst ett parti.

Tirsdag er det dobbeltrunde for alle klasser utenom Elite.
Kl. 10.00 spilles femte runde av Eliteklassen og fjerde runde i øvrige klasser. Om kvelden har eliten fri mens de andre klassene spilles femte runde kl. 17.00.
Det blir direktesendte partier hos Live Chess Cloud, Chess24 (Elite | andre), ChessBomb og FollowChess.
Oppsett og resultater kommer hos Turneringsservice.

Bilder fra mandagen kan finnes hos Bjørn Berg Johansen og SjakkTromsø på Facebook (del 1 | del 2).
Det finnes også bilder på Landsturneringens Facebooksider.