BERGENSJAKK

Altibox Norway Chess 2018 – So vant lynsjakken

Wesly So
(Foto: Lennart Ootes fra Your Next Move 2017 )

Altibox Norway ChessSøndagens lynsjakkturnering i Altibox Norway Chess endte med førsteplass til GM Wesley So (USA 2778), som tok 6 poeng på 9 runder. Deretter fulgte GM Hikaru Nakamura (USA 2769) og GM Viswananthan Anand (IND 2760) med 5½ poeng, mens GM Magnus Carlsen (2843) tok 5 poeng og endte på en litt skuffende fjerdeplass.

Carlsen vant mot So i tredje runde og mot GM Fabiano Caruana (USA 2822) i syvende, men hadde ellers remiser så langt. Med to runder igjen var Carlsen for fullt med i kampen om førsteplass, men en grusom tabbe i sluttspillet mot Aronian førte til tap, og So kunne rykke fra. Uansett klarte Carlsen det viktigste, nemlig å komme blant de fem beste og dermed få et ekstra hvitparti i hovedturneringen.

Første ordinære runde starter mandag kl. 16.30 på Clarion Hotel Energy i Stavanger. Carlsen innleder med hvit mot VM-utfordrer Caruana. De andre partiene er Mamedyarov – Vachier-Lagrave, Nakamura – Ding Liren, So – Karjakin og Anand – Aronian.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24.
TV 2 sender direkte på TV 2 Sportskanalen fra kl. 16.00. I studio finner vi bl.a. GM Jon Ludvig Hammer, GM Kjetil A. Lie og Hans Olav Lahlum.

Før første runde er det knyttet stor usikkerhet rundt Shakhriyar Mamedyarov. Verdenstreeren fra Aserbajdsjan har slitt med store tannsmerter den siste tiden, noe som bl.a. har gitt søvnproblemer. På tross av dette klarte Mamedyarov å ende på øvre halvdel av lynsjakken før han besøkte tannlegen søndag kveld. Hvis Mamedyarov må trekke seg vil turneringen trolig bli spilt med 9 deltakere. Les mer om dette hos TV 2.

Altibox Norway Chess lynturnering   
1. GM Wesley So       USA 6.0/9
2. GM Hikaru Nakamura    USA 5.5
3. GM Viswanathan Anand   IND 5.5
4. GM Magnus Carlsen     NOR 5.0
5. GM Shakhriyar Mamedyarov AZE 4.5
6. GM Maxime Vachier-Lagrave FRA 4.5
7. GM Fabiano Caruana    USA 4.5
8. GM Sergey Karjakin    RUS 3.5
9. GM Levon Aronian     ARM 3.0
10.GM Ding Liren       CHN 3.0