BERGENSJAKK

Bjørnsen ekskludert fra Norges Sjakkforbund

Stein Tholo Bjørnsen
Stein Tholo Bjørnsen
(Foto: Tom Eriksen)

Norges SjakkforbundNorges Sjakkforbund sier i dag i en pressemelding at Stein Tholo Bjørnsen er ekskludert fra forbundet som følge av juks. En eksklusjon innebærer bl.a. at man ikke kan delta i sjakkforbundets turneringer eller være medlem i norske sjakklubber.

Bjørnsen hadde i januar i år sonet sin dom på 2 år fra 2016 for bruk av analyseprogrammer under turneringer. Han gjorde etter dette comeback og vant alle turneringspartier han spilte fram til han ble tatt for juks på nytt i mars.

Eksklusjonen kan ankes innen 4 uker til Norges Sjakkforbunds reglementsutvalg. Inntil dommen er rettskraftig vil Bjørnsen fortsatt være suspendert fra deltakelse i turneringer.
Hele pressemeldingen med vedlegg kan lastes ned på PDF-format hos Norges Sjakkforbund.

Les mer om denne saken hos Matt & Patt og NRK.