BERGENSJAKK

Magnus Carlsen til Skien og Grenland Sjakksenter

Carlsen kommer til Skien i juni
Carlsen måtte nøye seg med andreplass
(Foto: Georgios Souleidis i GRENKE Chess Classic)

Grenland SjakksenterI slutten av juni kommer verdensmester Magnus Carlsen til Skien og Grenland Sjakksenter.
Sammen med juniorverdensmester Aryan Tari, Johan-Sebastian Christiansen og de to initiativtakerne Kjetil A. Lie og Espen Lie skal Carlsen delta i en sjakkfestival på Skien Fritidspark.

Arrangementet starter fredag 29. juni når Carlsen holder en eksklusiv simultan. Her kan man kjøpe seg en plass for kr 5.000. Det er førstemann til mølla og påmeldingen har allerede startet hos Skien Fritidspark. Merk at det er kun 15 plasser tilgjengelig. Alle deltakerne får signert gave og bilde sammen med verdensmesteren.
Inntekten fra simultanen går uavkortet til Grenland Sjakksenter sin satsning på sjakk for barn og unge.

Brødrene Lie
Brødrene Lie står bak Grenland Sjakksenter
(Foto: Anniken Vestby)
Lørdag 30. juni blir det sjakkleker, konkurranser, tips og veiledning fra kl. 12.00 til kl. 17.00. Det blir kvalifisering i ulike øvelser gjennom dagen, hvor vinnerne spiller mot Carlsen og Tari på hovedscenen senere på kvelden.

Grenland Sjakksenter er startet av brødrene Kjetil A. Lie og Espen Lie. Senteret vil sammen med eksisterende klubber, skoler og sjakkrets prøve å skape et unikt og inkluderende sjakkmiljø for barn og unge i Grenland.

Denne teksten er basert på Grenland Sjakksenters pressemelding som kan leses i sin helhet her.