Kobo, Kantans og Blomqvist sammen med Åsa Grünn Weinberg
Kobo, Kantans og Blomqvist
sammen med Åsa Grünn Weinberg
(Foto: Lars OA Hedlund)

Stockholm Chess ChallengeDen svenske GM-turneringen Stockholm Chess Challenge ble spilt fra 30. april til 5. mai. Formålet med turneringen er å gi unge spillere sjansen til tittelnormer.

Etter 9 runder sto GM Toms Kantans (LAT 2510) og GM Ori Kobo (ISR 2484) igjen på delt førsteplass. De to stormestrene tok begge 6½ poeng av 9 og kunne ikke skilles på kvalitetsberegning. Kantans vant innbyrdes oppgjør mot Kobo, men dette talte ikke på rangeringen.
GM Erik Blomqvist (SWE 2494) på tredjeplass tok også 6½ poeng, mens førsterangerte GM Nikita Maiorov (BLR 2543) ble nummer fire med 6 poeng.

Eneste norske deltaker var IM Tor Fredrik Kaasen (2354), som fikk sin IM-tittel for kort tid siden. Kaasen endte akkurat på forventet score med sine 4 poeng. Dette ga en plassering litt under midten. Kaasen hadde en bra start med seier mot Blomqvist i andre runde, men tapte senere for begge de to turneringsvinnerne Kantans og Kobo. I tillegg ble det et tap på walk-over i åttende runde, trolig grunnet en misforståelse om tidspunktet for runden.