BERGENSJAKK

GRENKE Chess Classic 2018 – 5. runde

Carlsen ville for mye mot Meier
Carlsen ville for mye mot Meier
(Foto: Georgios Souleidis )

GRENKE Chess

Alle fem partier endte med poengdeling i femte runde av GRENKE Chess Classic, men GM Magnus Carlsen (2843) presset for hardt og kunne tapt mot GM Georg Meier (GER 2647).
Selv med svart var Carlsen tydelig ute etter hele poenget, og han spilte flere tvilsomme trekk for å unngå utflating av stillingen og remis. Dette kunne kostet ham dyrt, da Meier i gjensidig tidsnød overså en vinst i trekk 39. Den tyske stormesteren valgte i stedet en trygg variant, og partiet ble remis få trekk senere. Dette var nære på for Carlsen, men han skal i hvertfall ha ros for kampviljen.

Rundens høydepunkt på underholdningsfronten var partiet GM Arkadij Naiditsch (AZE 2705) – GM Matthias Bluebaum (GER 2635), hvor hvit ofret et helt tårn for kongeangrep. Svart forsvarte seg bra og byttet av til et sluttspill hvor han tilslutt klarte å berge et halvpoeng.
Rundens to storoppgjør, GM Viswanathan Anand (IND 2779) – GM Fabiano Caruana (USA 2784) og GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2793) – GM Levon Aronian (ARM 2797), var begge interessante partier hvor komplikasjonene endte i like sluttspill. Det ble også remis i rundens siste parti, GM Nikita Vitiugov (RUS 2732) – GM Hou Yifan (CHN 2654).

Etter fem runder leder Caruana, Vachier-Lagrave og Vitiugov med 3½ poeng foran Carlsen og Aronian med 3. Anand og Bluebaum har 2 poeng og de andre 1½ poeng.

Sjette runde spilles fredag kl. 15.00 med Carlsen hvit mot Aronian. De andre partiene er Vitiugov – Vachier-Lagrave, Caruana – Hou Yifan, Meier – Naiditsch og Bluebaum – Anand.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24 med GM Jan Gustafsson og GM Peter Leko som kommentatorer. Det er også sending hos bl.a. ChessBomb og Argedrez (PC|mobil).

Les mer om GRENKE Chess Classic hos Matt & Patt, Sjakkfantomet, ChessBase, Chess.com og Chess24.