BERGENSJAKK

GRENKE Chess Classic 2018 – 4. runde

Carlsen med remis mot Vachier-Lagrave
Carlsen med remis mot Vachier-Lagrave
(Foto: Georgios Souleidis )

GRENKE Chess

Det ble langt fra noe fyrverkeri av partiet mellom GM Magnus Carlsen (2843) og GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2793) i fjerde runde av GRENKE Chess Classic.
Fra en Engelsk åpning gikk de to rett inn i sluttspillet hvor Carlsen hadde løperparet og sikkert håpet å kunne skape noe. Det viste seg fåfengt, da Vachier-Lagrave var svært godt forberedt og aldri hadde problemer med å holde balansen. Etter 40 trekk ble det tatt remis i et ulikefarget løpersluttspill.

Lenge så det ut til at alle partiene i denne runden skulle ende med poengdeling, men GM Fabiano Caruana (USA 2784) klarte til slutt å trylle fram et mattangrep i sluttspillet mot GM Arkadij Naiditsch (GER 2705). Det ble derimot remis i partiene GM Nikita Vitiugov (RUS 2732) – GM Viswanathan Anand (IND 2779), GM Levon Aronian (ARM 2797) – GM Hou Yifan (CHN 2654) og GM Matthias Bluebaum (GER 2635) – Georg Meier (GER 2647).

Caruana, Vachier-Lagrave og Vitiugov er i tet med 3 poeng foran Carlsen og Aronian med 2½. Anand og Bluebaum har 1½ poeng og de andre 1 poeng.

Femte runde spilles torsdag kl. 15.00 med Carlsen svart mot Meier. Verdensmesteren trenger et helpoeng nå, og dette bør være en god mulighet. De andre partiene er Vachier-Lagrave – Aronian, Anand – Caruana, Hou Yifan – Vitiugov og Naiditsch – Bluebaum.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24 med GM Jan Gustafsson og GM Peter Leko som kommentatorer. Det er også sending hos bl.a. ChessBomb og Argedrez (PC|mobil).

Les mer om GRENKE Chess Classic hos Matt & Patt, Sjakkfantomet, ChessBase, Chess.com og Chess24.