BERGENSJAKK

Bjørnsen utestengt for juks igjen

Stein Tholo Bjørnsen
Stein Tholo Bjørnsen
(Foto: Tom Eriksen)

Norges Sjakkforbund

Norges Sjakkforbund har igjen utestengt Stein Tholo Bjørnsen fra organisert sjakk. Bjørnsen hadde i januar i år sonet sin dom på 2 år for bruk av analyseprogrammer under turneringer.
Etter dette har Bjørnsen gjort comeback, spilt fem turneringspartier og vunnet alle.

Under et parti i Horten Sjakklubb denne uken oppsto på ny mistanke om juks fra Bjørnsens side, og sjakkforbundet har suspendert ham med umiddelbar virkning fram til saken er ferdigbehandlet. Det aktuelle partiet var mot den svært lovende 9-åringen Lykke Merlot-Helliesen.

For en drøy uke siden hadde Horten Sjakklubb en artikkel i avisen Gjengangeren hvor de fastholdt at den opprinnelige juksedommen mot Bjørnsen var feil og at han faktisk var en sterk spiller. Hvis Bjørnsen nå blir dømt på nytt framstår hele saken som svært pinlig for Horten Sjakklubb, som hele veien har støttet Bjørnsen helhjertet.

Les mer om saken hos Norges Sjakkforbund, Sandefjords Blad (krever abonnement), Matt & Patt, NRK og VG.