BERGENSJAKK

Seriesjakken 2017-2018 – 4. helg

Fra kampen Moss 1 - Sarpsborg i Østlandsserien
Fra kampen Moss I – Sarpsborg i Østlandsserien
(Foto: Joachim Solberg | joasol.blogg.no)

Norges Sjakkforbund
I helgen ble det spilt nye runder i seriesjakken.
Divisjonsspillet er avsluttet i Vestlandsserien og Midtnorgeserien, mens Østlandsserien fortsatt har to runder igjen.
Her er alle resultater fra helgens kamper:


  • Østlandsserien 1. og 2.divisjon | 3. divisjon | 4. divisjon:
    To runder før slutt har Moss I en klar ledelse i 1. divisjon, med 3 poeng ned til SOSS I og 4 poeng til Hønefoss. Førsteplassen, som gir kvalifisering til eliteserien, er likevel ikke sikret, da mosselaget møter to andre topplag i avslutningshelgen.
    I 2. divisjon topper Stjernen I og Strømmen I hver sin avdeling og ligger an til opprykk.

  • Vestlandsserien Nord:
    SK 96 fra Bergen er vinner av 1. divisjon Nord etter seier mot Sotra I i den avgjørende kampen i siste runde. Før dette hadde begge de to topplagene vunnet alle sine kamper. SK 96 er nå klare for vestlandsfinale mot Sevland fra Vestlandsserien Sør (ferdigspilt i januar).
    De to avdelingene i 2. divisjon Nord ble vunnet av hhv. Voss og Søråshøgda II. Vi regner med at disse spiller stikkamp om opprykk til 1. divisjon.

  • Midtnorgeserien:
    De to avdelingene i 1. divisjon ble vunnet av hhv. Hell I (Trøndelag) og Kristiansund I (Møre og Romsdal). Disse to lagene møtes til finale for å avgjøre hvem som får plass i eliteseriekvalifiseringen.
    I Trøndelag ble 2. divisjon vunnet av Orkdal (avdeling A) og Svartlamon II (avdeling B). 2. divisjon i Møre og Romsdal avsluttes i mars.