Hans Olav Lahlums sjakkmåned
Fremtiden pr. 13.12.2001

          Redaktøren takker med dette for alle reaksjoner som er mottatt i anledning "Lahlums sjakkmåned.". Da samtlige hittil mottatte leserreaksjoner unntatt to (de to er i og for seg desto mer negative) er sterkt positive til å lese flere sjakkmåneder, og da mine gode rådgivere har sagt seg svært positive til å hjelpe meg med å skrive flere, vil jeg sterkt prioritere å videreføre sjakkmånedene. Dessverre har tiden jeg hadde tiltenkt sjakkmånedskriving i oktober, november og desember gått med til mer uforutsette og mindre ønskede aktiviteter, uten at jeg har kommet lenger enn til overskriftene for sjakkmåneden september. Fra i morgen tidlig til midten av januar, ser jeg meg tvunget til å prioritere hastesaker som seriesjakken, Gausdal Troll Masters og mine nærmeste venner. Siden MÅ jeg i 75 dager gi forkjørsrett til en hovedfagsoppgave som mot de fleste odds må innleveres i begynnelsen av april, men håper å finne tid til å arbeide litt med sjakkmånedene ved siden av - i hvor stor grad dette lar seg gjøre i praksis gjenstår å se.

Kort sagt: "Lahlums Sjakkmåned" kommer ganske sikkert tilbake, men det blir helt sikkert ikke i 2001. Alt fra at sjakkmånedene er oppdatert tidlig i februar, til at det kommer syv sjakkmåneder samlet i april, til at jeg gradvis kommer ajour frem til neste sommer, til at jeg fortsetter som vanlig fra januar og kommer tilbake med høstmånedene fra 2001 hvis/når tiden tillater det, er tenkbart. I mellomtiden mottas ytterligere reaksjoner selvsagt med stor interesse på
hanso.lahlum@c2i.net.

Avslutningsvis beklager jeg ovenfor leserne (sterkt) at det ikke som planlagt foreligger 12 sjakkmåneder før juleferien starter, og takker (enda sterkere) mine rådgivere for all hjelp med de åtte som har kommet.

Vennligst Hilsende
H@ns Ol@v

PS: Jeg registrerer med skrekkblandet gru at samlesiden for den såkalte "Lahlum-saken" snart har like mange lesere som de første åtte første sjakkmånedene til sammen - og til og med har passert samlesiden for den såkalte "Elsness-saken". Muligvis burde jeg takke OSSUs leder og alle andre medforfattere for deres bidrag til denne publikumssuksessen, men tror i stedet jeg som et minste felles multiplum på vegne av alle impliserte kan si at vi gjerne skulle vært denne saken foruten. Når vi ikke kunne det bør og vil jeg nå som listen er stengt, gjerne takke både
  1. de som startet underskriftslisten,
  2. alle de som skrev under på den, og
  3. alle de som meddelte meg sin støtte direkte fordi de av forskjellige årsaker ikke ville skrive seg på en offentlig liste.
Det er langt fra alle kommentarene til underskriftslisten jeg selv ville skrevet under på, men i den grad jeg noen gang har trukket min fremtidige plass i norsk sjakk i tvil gjør jeg det ikke nå!

Til Lahlums sjakkmåned

Laget av Eirik T. Gullaksen Antall lesere: 925 pr. 01.01.2007