BERGENSJAKK

NM i sjakk for synshemmede 2023

NM i sjakk for synshemmede 2022Den 54. utgaven av NM i sjakk for synshemmede ble spilt på Hurdal Syn og Mestringssenter 26-28. mai. Det var 18 spillere fordelt på tre grupper. Arrangør var Norske Synshemmedes Sjakkforbund (NSSF) med assistanse fra SK 1911.

Turneringsleder Johs R. Kjeken rapporterer:
«Norske synshemmedes Sjakkforbund arrangerte NM for 54. gang siste helg. Det var 18 deltakere fordelt på tre klasser. I klasse A ble gikk 15 år gamle Petter Smedsrud til topps. Han vant også i fjor, men da måtte han dele mesterskapet med Sverre Fuglerud som i år ble henvist til 2. plass. En kuriositet: I første runde spilte Petter mot superveteranen Tormod Prytz, og i det partiet var aldersforskjellen mellom spillerne 74 år.

I klasse B var det en annen superveteran som ble klassevinner, nemlig mange ganger norgesmester Ivar Viken som dermed skaffet seg billett til neste års A-klasse. Og en annen superveteran gikk til topps i kl. C, nemlig Otto Prytz.»

Gruppe A             
1. Petter Smedsrud Dragen 4.0/5
2. Sverre Fuglerud NSSF  3.5
3. Olav Vik     NSSF  3.0
(6 deltakere)

Gruppe B             
1. Ivar Viken    NSSF  3.5/5
2. Magnus Strand  NSSF  3.5
3. Johan Larssen  NSSF  3.0
(6 deltakere)

Gruppe C             
1. Otto Prytz    NSSF  4.5/5
2. Tore Orvik    NSSF  4.0
3. Odd Einar Orvik NSSF  3.5
(6 deltakere)