BERGENSJAKK

VM-matchen 2023 – runde 9-10

Både niende og tiende VM-parti endte remis
Både niende og tiende VM-parti endte remis
(Foto: FIDE / Stev Bonhage)

VM-matchen 2023Etter en flom av vinstpartier var VM-matchen tilbake til mer normale tilstander i parti 9 og 10. Begge endte med poengdeling, og dermed leder GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2795) 5½-4½ mot GM Ding Liren (CHN 2788) med fire partier igjen å spille.

Nepomniachtchi hadde hvit i matchparti 9, hvor Ding Liren for første gang i matchen spilte Berlinvarianten i Spansk. Det ble et svært skarpt midtspill, hvor Ding Liren berget seg inn i et sluttspill med bonde under. Dette var ubehagelig for svart, men Ding Liren fant de riktige forsvarstrekkene. Dermed endte partiet remis etter 82 trekk.

Etter dette var det en ny hviledag før tiende matchparti på søndag. Ding Liren med hvit fikk en lovende stilling etter en Engelsk åpning, men nøyde seg med et sluttspill med bonde over. Her fikk hvit aldri særlige vinstsjanser, og partiet endte remis i trekk 45 da spillerne gikk tomme for brikker.

Ellevte matchparti med Nepomniachtchi som hvit spilles mandag kl. 11.00 norsk tid (15.00 lokalt).
Arrangøren har direktesending med kommentatorene GM Irina Krush og GM Daniil Dubov. Partiene kan også følges hos Chess24 med bl.a. GM Fabiano Caruana som kommentator.

Se også omtale hos Chess24 (9|10) og Chess.com (9|10).