BERGENSJAKK

Chessable Masters 2023 – dag 5

Nakamura vant Chessable Masters 2023
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2023GM Hikaru Nakamura (USA 2748) er vinner av 1. divisjon i Chessable Masters, den andre av seks turneringer i Champions Chess Tour 2023. Nakamura gikk seirende ut i finalen mot GM Fabiano Caruana (USA 2752).

Caruana hadde vunnet en match mot Nakamura tidligere i turneringen, men sistnevnte kjempet seg tilbake gjennom tapersluttspillet og slo bl.a. ut Carlsen på veien. Se Chess.com for oversikt over matchoppsettet.

Finalematchen endte 3-1 til Nakamura uten en eneste remis, men siden Caruana var ubeseiret fra før i turneringen måtte det spilles enda en match for å kåre vinneren. Denne gikk over to partier, og spillerne tok en seier hver. Dermed måtte alt avgjøres i et Armageddonparti, hvor Nakamura vant budgivningen og fikk svarte brikker. Det ble et skarpt parti, men det var Nakamura som hadde sjansene underveis og som til slutt gikk seirende ut.

Nakamura, Caruana og Carlsen tok de tre første plassene, og kvalifiserte seg dermed til 1. divisjon i neste turnering i Champions Chess Tour. Denne starter 22. mai. GM Nodirbek Abdusattorov (UZB 2703) får også en plass her etter å ha beseiret GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2762) i finalen i 2. divisjon. De andre fire plassene går til de beste i Play-In-turneringen på Chess.com 17. april.