BERGENSJAKK

Chessable Masters 2023 – dag 2

Carlsen vant mot Le i Armageddon
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2023GM Magnus Carlsen (2839) er fortsatt med i Chessable Masters etter seier mot GM Quang Liem Le (VIE 2661) i første runde av tapersluttspillet. Begge de ordinære hurtigsjakkpartiene endte remis uten større dramatikk, så spillerne måtte videre til Armageddon. Her bød Carlsen lavest, og han fikk dermed svart som han pleier å ønske seg. Le klarte aldri å få noe spill i det avsluttende partiet, og Carlsen sikret matchseier med en solid remis.

Semifinalene i turneringen endte med seier til GM Fabiano Caruana (USA 2752) og GM Hikaru Nakamura (USA 2748). Caruana slo ut GM Vladislav Artemiev (FID 2735) i Armageddon etter at matchen først endte 2-2. Nakamura vant andre matchparti mot GM Wesley So (USA 2780) og spilte remis i de tre andre partiene.

Nå blir det finale mellom Caruana og Nakamura onsdag, over 4 partier. Carlsen skal samme dag møte So i en match over 2 partier. Vinner han denne blir det neste dag en ny match mot enten Artemiev eller GM Levon Aronian (USA 2721). Vinner han også denne skal han senere på kvelden møte taperen av finalen mellom Caruana og Nakamura. Med seier også her blir det en avsluttende finale mot vinneren av finalen mellom Caruana og Nakamura. Som følge av tapet mot Artemiev i første runde er det langt fram til turneringsseier, men det er fortsatt mulig.
Systemet er komplisert, men det finnes en grei oversikt hos Chess.com.

Turneringen fortsetter onsdag kl. 17.00. Direktesendte partier kan bl.a. finnes hos Chess.com og Chess24 (1. divisjon – vinnere | 1. divisjon – tapere).
Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.