BERGENSJAKK

Eierskifte i Sjakkbutikken

Øystein Brekke har valgt å pensjonere seg fra inneværende uke, nær 18 år etter oppstarten i 2005:

Eierskifte i Sjakkbutikken

Staben utenfor Sjakkbutikken i Drammen: fra venstre Hakon Adler, Jan Gunnar Fredriksen, Audun B. Fløtten og Øystein Brekke
Staben utenfor Sjakkbutikken i Drammen:
fra venstre Hakon Adler, Jan Gunnar Fredriksen, Audun B. Fløtten og Øystein Brekke
(Foto: Øystein Brekke)

SjakkbutikkenNær 18 år etter oppstarten i 2005 har jeg fra inneværende uke valgt å pensjonere meg fra å drive Sjakkbutikken.no, som er både nettbutikken og fysisk butikk i Drammen.

Eldstesønnen Audun Brekke Fløtten (32) har nå tatt over. Han har også vært med fra starten og laget og utviklet nettbutikken med alle funksjoner rundt denne. Audun er ikke selv aktiv sjakkspiller. Han var ganske lovende i helt unge år, men la i praksis opp etter NM på Røros i 2002 der han ble nummer 2 i lilleputtklassen bak Jon Ludvig Hammer. Tidligere hadde han også en annenplass i NM for ungdom, og vant mot Magnus Carlsen da begge debuterte 8 1/2 år gamle i miniputt i NM i Gausdal 1999. Etter 2002 gikk Audun over til å satse på sykling og ble en av de nest beste landeveissyklistene i Norge, med noen skadeproblemer underveis og flest gode resultater i 2017 for det nye laget Uno-X.

Sjakkbutikken.no drives videre etter stort sett samme mønster som til nå og med de samme gode medarbeiderne på plass i Drammen. Men butikken drives heretter av Sjakkbutikken AS og ikke lenger av mitt personlige firma Norsk Sjakkforlag.

Jeg blir selv med i mindre grad, og fortrinnsvis med veiledning og produktomtaler innen bøker. Jeg håper å få litt bedre tid til andre engasjementer innen sjakken, som sjakkhistoriker, sjakkforfatter, trener og etterhvert litt mer som spiller, pluss at jeg er nestleder i arrangementet av sjakk-NM 2024 på Storefjell som skal bli veldig bra. Det neste «viktige» bokprosjektet mitt handler etter planen om sjakkhøvdingen Olaf Barda (1909-71) og hans tid i norsk sjakk.

Snaut 18 år med Sjakkbutikken har vært en fin reise, som løftet seg til et enda høyere nivå etter drøyt 8 år da NRK økte sjakkinteressen i Norge gjennom TV-sending fra VM første gang i Chennai i november 2013. Jeg takker alle sjakkvenner, kunder og forbindelser og ser fram til fortsettelsen.

Åmot/Drammen, 28.03.2023
Øystein Brekke