BERGENSJAKK

NM for barne- og ungdomslag 2023 – dag 2

Toppbordene i Junior i fjerde runde
Toppbordene i Junior i fjerde runde
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

NM i sjakk for barne- og ungdomslagJuniorlaget fra Brattås har tatt en klar ledelse i gruppe Junior + Ungdom i NM i sjakk for barne- og ungdomslag. Fire strake lagseire har gitt 8 lagpoeng og to poeng ned til Bergens 1 på andreplass. Deretter følger Smeaheia, Grenland, Bærum 1, Tromsø 1, Sotra 1, Kristiansund 2 og Kristiansund 1, som alle har 5 poeng.

Mesterskapets klart høyst ratede spiller er FM Saad Abobaker Elmi (2379) på Bærum 1. Elmi hadde en dårlig lørdag, hvor han tapte to tårnsluttspill mot hhv. Mathias Lind Schouten (2056) fra Tromsø 1 og Teodor Tenfjord Engelsen (1780) fra Søråshøgda Hvit.

Det er bare to ungdomslag (U26) med i mesterskapet, og disse spiller derfor sammen med juniorene. Bergens 1 står med 3 lagpoeng, mens Bergens 2 har 2 poeng. Dermed er kampen om førsteplass i denne klassen fortsatt åpen.

Fra Barneklassen
Fra Barneklassen
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

Også i klassen for barnelag er det et lag som har vunnet alle sine fire kamper og står med 8 lagpoeng. Dette er hjemmelaget Søråshøgda U13 Hvit, som har 2 poeng ned til SK 1911U, Bærum 1 og Søråshøgda U13 Svart på de neste plassene.

Mikroputtklassen ser ut til å være avgjort to runder før slutt. Søråshøgda U9 Hvit står med maksimale 8 lagpoeng og har hele 3 poeng ned til Søråshøgda U9 Svart og Molde Mikro U9 på de neste plassene.

De to siste rundene spilles søndag med planlagt start kl. 09.00 og 12.30. Resultater kommer hos Turneringsservice. Grunnet tekniske problemer ble det dessverre ingen direktesendte partier denne gang.