BERGENSJAKK

Speed Chess Championship 2022 – Nakamura vant finalen

Nakamura vant finalen mot Carlsen
Nakamura vant finalen mot Carlsen
(Foto: Chess.com)

Speed Chess Championship 2022GM Hikaru Nakamura (USA 2909) gikk seirende ut mot GM Magnus Carlsen (2830) i søndagens finale i Speed Chess Championship hos Chess.com. Det var en spennende match hvor amerikaneren vant 14½-13½ sammenlagt.

Grunnlaget for sammenlagtseieren ble noe overraskende lagt i den første halvdelen av matchen. Nakamura dominerte stort når betenkningstiden var 5+1, og vant denne delen hele 6½-2½. I løpet av halvannen time klarte ikke Carlsen å vinne et eneste parti.

Nordmannen slo tilbake når spillerne fortsatte til en time med betenkningstid 3+1. Her vant Carlsen 6-4, og han reduserte dermed Nakamuras ledelse til 2 poeng.

Til slutt gjensto en halvtime bullet med betenkningstid 1+1. Her var Nakamura favoritt, men Carlsen klarte å vinne 5-4. Dette var ett poeng for lite til å ta igjen ledelsen, og Nakamura gikk seirende ut. Dagen begynte dårlig for Carlsen, og selv om han spilte seg opp holdt det ikke helt til mål.

Vi får tro at dette var en bra oppgjøring til neste ukes VM i lynsjakk og hurtigsjakk, som starter 26. desember i Kasakhstan. Her deltar både Carlsen og Nakamura, sammen med store deler av verdenseliten.

Les mer om finalen hos Chess.com.