BERGENSJAKK

Kvibergspelen 2022

Küçüksari tok førsteplass etter seier mot Hillarp
(Foto: Sören Svensson fra Schack.se)

Kvibergspelen i GöteborgSvenske Kvibergspelen ble spilt i Göteborg fra 30. september til 2. oktober. Arrangør var SS Manhem. Turneringen hadde fire runder hurtigsjakk fredag og fire runder langsjakk lørdag og søndag. Dette var den første av seks turneringer i Svenskt Grand Prix 2022-23.

Vinner ble FM Kaan Küçüksari (SWE), som avgjorde i siste runde da han slo ledende GM Tiger Hillarp (SWE). Formspilleren Küçüksari har for øvrig tatt to IM-normer de siste månedene. Küçüksari endte på 7 poeng, samme poengsum som GM Jonny Hector (SWE) og GM Petro Golubka (UKR) på de neste plassene.

Det var seks norske spillere blant de 145 deltakerne. GM Simen Agdestein tok 6½ poeng og endte som nummer fire. Han ville kjempet om førsteplassen hvis det ikke hadde vært for et helt unødvendig tap mot Birkir Isak Johannsson (ISL 2165) i tredje hurtigsjakkrunde. Agdestein sto til vinst med offiser over i sluttspillet da han tapte på tid, selv om det var 5 sekunders tillegg pr. trekk. Bortsett fra dette avga Agdestein bare en remis mot Hillarp i nest siste runde.

IM Elham Abdrlauf fikk en bedre start enn Agdestein, og vant sine fire hurtigsjakkpartier. Sjansen til en topplassering forsvant for Abdrlauf etter tap mot Hillarp i syvende runde. Til slutt ble det 6 poeng og syvendeplass.

Lilla Kvibergspelen (B-gruppen) ble vunnet av William Gunnare (SWE) med 6½ poeng. Her var det ingen norske spillere.
De direktesendte partier kan spilles gjennom hos Lichess. Les mer om Kvibergspelen hos Schack.se.