BERGENSJAKK

Carlsen med nye anklager mot Niemann

Carlsen tapte for Niemann i Sinquefield Cup
Carlsen tapte for Niemann i Sinquefield Cup
(Foto: Crystal Fuller – Sinquefield Cup 2022)

Magnus Carlsen kom i går med en lengre uttalelse på Twitter om konflikten med Hans Niemann. Han sier her at han tror Niemann har jukset mer og senere enn det han selv har innrømmet. Da Niemann på kort varsel kom inn som reserve i Sinquefeld Cup i begynnelsen av september vurderte Carlsen å trekke seg fra turneringen før den startet. Han hadde altså allerede da sterk mistanke om at amerikaneren jukset. Han valgte likevel å spille, men trakk seg senere etter å ha tapt mot Niemann i tredje runde.

Carlsen sier han har flere opplysninger som kan legges fram, men at han må ha tillatelse fra Niemann til å gjøre dette.

Det har nylig kommet en ny analyse av Niemanns brettsjakkpartier fra de siste årene. Mange av disse viser en svært stor nøyaktighet som selv ikke Carlsen er i nærheten av. Dette er selvsagt svært mistenkelig. Se lenkene lenger nede for mer om dette.

Les mer om saken:

Her er Carlsens uttalelse fra Twitter:
Carlsens uttalelse om Niemann