BERGENSJAKK

Spillfestivalens Hovedturnering NGP 2022

Stig K. Martinsen vant Hovedturneringen i Bergen
Stig K. Martinsen vant Hovedturneringen i Bergen
(Foto: Anniken Vestby fra Landsturneringen 2022)

Bergen SpillfestivalSpillfestivalens Hovedturnering NGP ble spilt fra 2. til 5. august. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2022-2023 og Bergen Spillfestival. Det var relativt lav deltakelse med 32 spillere.

A-gruppen spilte tre runder hurtigsjakk og fem runder langsjakk. Storfavoritten Stig K. Martinsen tapte første runde, men tok deretter syv strake seire og en klar førsteplass. Espen Sneeggen, som slo Martinsen i første runde, ble nummer to med 5½ poeng. Tredjeplass gikk til Jarle Sivertsen med 5 poeng.

B-gruppen hadde grunnet høyere deltakertall en ekstra runde langsjakk. Her tok Morten Hammer og Siver Flaten begge 6½ poeng av 9, men Hammer hadde best kvalitetspoeng og endte dermed øverst på tabellen. Et halvpoeng bak fulgte Aksel Bjøntegaard Straus og Aksel Elias Gjersvik på 6 poeng.

Neste sjakkturnering i Spillfestivalen er det tradisjonsrike NM i cafesjakk lørdag 6. august. Blant tidligere vinnere finner vi bl.a. GM Magnus Carlsen, GM Jon Ludvig Hammer, GM Simen Agdestein, GM Frode Urkedal, GM Einar Gausel, GM Kaido Kulaots, GM Maxim Turov og IM/WGM Irina Turova.

Gruppe A                 
1. Stig K. Martinsen   Sotra    7.0/8
2. Espen Sneeggen    Løperen   5.5
3. Jarle Sivertsen    Sotra    5.0
(8 deltakere)

Gruppe B                 
1. Morten Hammer     Sotra    6.5/9
2. Siver Flaten     Søråshøgda 6.5
3. Aksel B. Straus    Søråshøgda 6.0
4. Aksel Elias Gjersvik Søråshøgda 6.0
5. Abdulla Ahmeda    Løperen   5.5
(24 deltakere)