BERGENSJAKK

Litt fra NSFs kongress 2022

Norges SjakkforbundNorges Sjakkforbunds 104. kongress ble avholdt på Kongsvinger søndag 10. juli, se Sjakk.no.
Her er de viktigste sakene fra kongressen:

  • Joachim B. Nilsen fra Bergens Schakklub ble valgt til ny president i sjakkforbundet etter Simen Agdestein. Se intervju med presidenten lenger nede på siden. Visepresident Anniken Vestby ble gjenvalgt sammen med resten av valgkomiteens forslag til nytt styre.
  • Forslaget om sammenslåing av Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund (USF) ble vedtatt. Saken må også godkjennes på USF årsmøte i kveld. Sammenslåingen skal gjelde fra 01.01.2024.
  • De to forslagene fra Stavanger Sjakklubb som gjaldt deltakelse i Eliteserien og krav om norsk statsborgerskap ved representasjonsoppgaver ble begge nedstemt.
  • De tre klubbene Bergens, Sotra og Søråshøgda har fått opsjon på Landsturneringen 2025.

Intervju med Joachim B. Nilsen
Kilde: NRK

Sjakkpresident Joachim B. Nilsen
Sjakkpresident Joachim B. Nilsen
(Foto: Tom Eriksen)

Den nye sjakkpresidenten sier følgende til NRK:

«Jeg er veldig takknemlig for tilliten og ydmyk overfor det jeg vet er en stor oppgave, men samtidig har vi svært kompetent sentralstyre og en velfungerende administrasjon med flere nye, gode tilskudd det siste året. Vi har alle forutsetninger for å ta norsk sjakk videre både nasjonalt og internasjonalt.»

«Det er viktig for meg å få med at det har blitt gjort mye viktig arbeid det siste året i regi av daværende president Simen Agdestein. Han har gjort en fenomenal innsats og har lagt ned et betydelig stykke arbeid.»

«Det blir store sko å fylle, men jeg er takknemlig for det tette samarbeidet jeg har hatt med Simen det siste året – jeg har lært mye, og er takknemlig for at han er tilgjengelig som sparringspartner også videre.»