BERGENSJAKK

NM for klubblag 2022 – dag 1

Offerspill vant 4-0 mot Arendal i første runde
Offerspill vant 4-0 mot Arendal i første runde
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

NM for klubblag 2022NM for klubblag i Drammen startet torsdag kveld med første runde. De to største favorittene, Offerspill og Vålerenga, innledet begge med seier 4-0 mot hhv. Eiker I og Lillestrøm. Offerspill stilte med de fire stormestrene Tari, Christiansen, Urkedal og Thybo (DEN). Verdensmester Carlsen er i spillerstallen og kan dukke opp i en senere runde.

Tredjerangerte OSS I måtte nøye seg med seier 3-1 mot Fredriksstad II etter at Ben Samuel Groth Skaar (1666) tok en overraskende seier mot FM Jens E. Ingebretsen (2328) på fjerdebord. Også OSS II fikk en liten smell da Petter Gjertsen (1755) slo FM Ward Altarbosh (2186). OSS vant likevel kampen mot Arendal I med 3-1.

Fjerderangerte SOSS lot sine beste spillere stå over mot juniorene fra Bergens II. Det holdt på å straffe seg, men SOSS klarte å berge 2-2 etter å ha vært i store problemer underveis.

Ellers i første runde ble det storseire med 4-0 til Bergens I, Stavanger, Nordstrand, Offerspill Washed up, Tromsø, Hell, Drammens, Haugaland I, Kristiansund I, Offerspill hobby og OSS bredde1.

Andre runde spillles fredag kl. 18.00. Se Konnerudsjakk for direktesendte partier.