BERGENSJAKK

Tysk Bundesliga 2022 – helg 3

Tari gjør det bra i Bundesliga
Tari gjør det bra i Bundesliga
(Foto: Anniken Vestby fra Eliteserien mars 2022)

Tysk Bundesliga2022-sesongens tredje spillehelg i Tysk Bundesliga ble avviklet 30. april – 1. mai. Det var runde 5 og 6 som ble spilt. GM Aryan Tari (2630) sto over de to første helgene, men var nå tilbake for sitt faste lag SG Solingen.

Lørdag var det kamp mot SK Doppelbauer Turm Kiel, et lag med mange danske spillere. Her var Solingen helt overlegne og vant 7-1. Tari gjorde jobben på fjerdebord med en overbevisende seier mot GM Nikita Meshkovs (LAT 2561).

Motstander i søndagens kamp var Hamburger SK. Igjen var Solingen det klart beste laget og vant 7-1 nok en gang. Tari tok en ny partiseier, denne gang med svart mot GM Sipke Ernst (NED 2537).

Med nye 7 ratingpoeng fra Bundesliga setter Tari uoffisielt ny personlig ratingrekord med 2661. Dette gir en plassering rundt 82 på verdensrankingen.

Etter 6 av totalt 15 runder er Baden-Baden og SC Viernheim øverst på tabellen med maksimale 12 lagpoeng. Taris lag Solingen ligger også godt an med 11 lagpoeng og tredjeplass, mens Schachfreunde Deizisau er nummer fire med 10 poeng.

Partiene fra Bundesliga kan spilles gjennom hos bl.a. Chess24.
De neste rundene i Bundesliga spilles helgene 14-15 og 28-29. mai.