De tre beste i A-gruppen: Altarbosh, Abdulrauf og Sanal
De tre beste i A-gruppen:
Altarbosh, Abdulrauf og Sanal
(Foto: Tom Eriksen)

Fagernes Chess International 2022Lynsjakkturneringen Fagernes Slow Blitz ble spilt fredag 15. april, på kveldstid etter syvende runde av Fagernes Chess International. Det ble spilt 7 runder i to ratinggrupper. Betenkningstid var uvanlige 5 minutter med 2 sekunders tillegg pr. trekk. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2021-22.

I A-gruppen tok FM Elham Abdulrauf ledelsen med fire strake seire før han ble stoppet av klubbkamerat FM Ward Altarbosh i runde fem. Altarbosh hadde tapt første runde, men etter seieren mot Abdulrauf gikk han opp på delt førsteplass. Begge vant sine gjenstående runder og endte dermed på 6 poeng. Altarbosh hadde best kvalitetspoeng og tok førsteplassen.

Storfavoritten GM Vahap Sanal (TUR 2603) tapte overraskende mot Bennet Hagner (GER 2052) i første runde. Da stormesteren endelig hadde klart å kjempe seg tilbake til førstebord ble det et nytt tap i sjette runde, denne gang mot Altarbosh. Dermed måtte Sanal nøye seg med 5 poeng og tredjeplass. Et halvpoeng bak fulgte IM Prantik Roy (IND) og Pål Røyset med 4½ poeng.

B-gruppen fikk en suveren vinner i unge Vetle Bjørge Strand fra Fredriksstad. 14-åringen vant alle sine 7 partier og endte to hele poeng foran David Mindestrømmen Simonsen, Mihail Tiupenko (UKR) og Evsuld Myagmarsuren på de neste plassene.