BERGENSJAKK

Fagernes Chess International 2022 – dag 3

Toppoppgjøret i fjerde runde mellom Kulaots og Hakobyan
Toppoppgjøret i fjerde runde
mellom Kulaots og Hakobyan
(Foto: Tom Eriksen)

Fagernes Chess International 2022Tirsdag var en lang dag for mange av deltakerne i Fagernes Chess International, da både tredje og fjerde runde ble spilt.

Etter tredje runde av GM-gruppen var det bare GM Aram Hakobyan (ARM 2612) og GM Kaido Kulaots (EST 2529) igjen som ikke hadde avgitt poeng. Bak disse fulgte åtte stormestre med 2½ poeng. Eneste nordmann blant disse var GM Frode Urkedal (2539), som spilte remis i et langt parti mot GM Alexander Donchenko (GER 2619) i tredje runde. Urkedal var bonde over i både tårnsluttspill og bondesluttspill, men tyskeren hadde kontroll og sikret halvpoenget uten problemer.

Ledende Hakobyan og Kulaots spilte innbyrdes remis i fjerde runde og ble dermed tatt igjen av GM Arjun Erigaisi (IND 2675) og GM Emre Can (TUR 2578), som vant sine partier. Denne stormesterkvartetten har 3½ poeng, mens det er 10 spillere på 3 poeng. Blant disse er Donchenko, GM Krishnan Sasikiran (IND 2650), GM S.P. Sethuraman (IND 2610), GM Tiger Hillarp (SWE 2511) og den norske trioen Urkedal, FM Elham Abdulrauf (2427) og FM Jens E. Ingebretsen (2315).

Ingebretsen slo stormester Sanal
Ingebretsen slo stormester Sanal
(Foto: Tom Eriksen)

Urkedal spilte remis med svart mot Sethuraman i fjerde runde, mens Abdulrauf vant mot IM Gerard Welling (NED 2261). Ingebretsen tok en sterk seier med hvit mot GM Vahap Sanal (TUR 2593) etter at motstanderen gikk for langt i sine vinstforsøk.

Beste kvinne i feltet er WGM Teodora Injac (SRB 2406) på 3 poeng, mens WFM Anita Grønnestad (1941) og Monika Machlik (2122) er best av de norske kvinnene med sine 2 poeng.

I åpen gruppe leder Nicolai Maxime Østensen (1875) som eneste spiller med 4 poeng. Et halvpoeng bak følger Ask Amundsen (1838), Heine N. Johannessen (1907), Martin Holten Fiskaaen (1895) og Kristoffer Wang Strømhaug (1767) på 3½.

Femte runde spilles onsdag kl. 14.00. Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. Chess24 (GM-gruppe | Åpen gruppe). Rundeoppsett og resultater kommer hos Turneringsservice.

Hans Olav Lahlums runderapport fra tredje og fjerde runde kan finnes her.