BERGENSJAKK

Fagernes Chess International 2022 – dag 1

Før første runde på Fagernes
Før første runde på Fagernes
(Foto: Tom Eriksen)

Fagernes Chess International 2022Fagernes Chess International startet søndag. Det ser ut til å bli 130 deltakere, altså litt mindre enn under forrige turnering på Fagernes.

I første runde er det øverste halvdel på rangeringen mot nederste halvdel. Det ble spilt endel remiser i GM-gruppen, men den eneste av de lavest ratede som vant var Emerik Våpenstad Roulet-Dubonnet (2050). Han tok hele poenget med hvit mot FM Aksel Bu Kvaløy (2330).

GM Krishnan Sasikiran (IND 2650) og GM Chopra Aryan (IND 2592) måtte avgi hver sin remis med svart mot hhv. Vladan Nikolic (SWE 2247) og Morten Andersen (DEN 2190), men ellers vant alle de 15 høyest ratede.

Det var flere overraskelser i åpen gruppe, hvor førsterangerte Irina Donchenko (GER 2057) måtte slite seg til remis med svart mot Martin K. Andersen (1565). Vi legger også merke til at Edvard Andersen (1555) vant med svart mot Hallvard Haug Flatebø (1917) på fjerdebord.

Andre runde spilles mandag kl. 14.00. Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. Chess24 (GM-gruppe | Åpen gruppe). Rundeoppsett og resultater kommer hos Turneringsservice.