BERGENSJAKK

Norges Sjakkforbund støtter boikott av representanter for Russland og Hviterussland

Norges Sjakkforbund støtter boikott av representanter for Russland og Hviterussland
Pressemelding fra sentralstyret i Norges Sjakkforbund, 26.02.2022

Norges SjakkforbundNorges Sjakkforbund tar sterk avstand fra den russiske invasjonen av Ukraina. Ukraina er en av verdens aller sterkeste sjakknasjoner med en rekke fantastiske sjakkspillere. Det er vanskelig å se for seg disse nå faktisk bli utstyrt med våpen for å kjempe en kamp på liv og død mot russiske soldater.

Vi har også mange russiske sjakkvenner som nå kan oppleve å ikke få reise ut av landet. Norges Idrettsforbund har gått ut med appell om full boikott av alle utøvere som representerer Russland og Hviterussland. Det smerter å boikotte våre venner, men sjakkforbundet ønsker likevel å slutte opp om dette. Unntak gjøres for den påbegynte Eliteserien, der det gjenstår en spillehelg.

Vi er spente på utviklingen i verdenssjakkforbundet Fide. Det er allerede besluttet (med vår støtte) at sommerens sjakkolympiade og Fide-kongress flyttes ut av Russland.

Gens Una Sumus, vi er alle en familie, heter det i Fides slagord. Sjakkspillere er lite opptatt av landegrenser. Vi beundrer gode sjakkspillere uavhengig av hvor de kommer fra. Vår sympati går nå til ukrainerne spesielt, men også til alle sjakkspillere som blir rammet av situasjonen.