BERGENSJAKK

Roquetas Chess Festival 2022

Kaasen med sterk innsats i Spania
Kaasen med sterk innsats i Spania
(Foto: Anniken Vestby fra Eliteklassen 2021)

Roquetas Chess Festival 2022IM Tor Fredrik Kaasen gjorde en meget sterk innsats i spanske Roquetas Chess Festival, som ble spilt fra 4. til 9. januar.

19-åringen fra Tromsø gikk ubeseiret gjennom ni runder og endte på 7 poeng. Dette ga fjerdeplass på tabellen med samme poengsum som GM Alexandr Fier (BRA 2573), IM Liam Vrolijk (NED 2477) og FM Harry Grieve (ENG 2330) på plassene foran.

I runde to og fire måtte Kaasen avgi remiser med svart mot lavere ratede spillere, men så fikk han farten opp med bl.a. seier mot GM Nikola Sedlak (SRB 2510) i runde 8. Den litt trege starten gjorde at en GM-norm aldri var innen rekkevidda, men det ble uansett en fin ratingprestasjon på 2533 og 12 nye ratingpoeng på kontoen.

Gruppen for spillere ratet unner 2150 ble vunnet av FM Emilio Miguel Sanchez Jerez (ESP 2097) med 7 poeng på 7 runder.

Partier fra turneringen kan spilles gjennom hos Chess24.

Se også omtale hos Tromsø Sjakklubb.