BERGENSJAKK

EikerBlitz Invitational 2021 RELOADED

Hauge vant EikerBlitz Invitational
Hauge vant EikerBlitz Invitational
(Foto: Ole Christian Moen fra EM for lag 2021)

Lynsjakkturneringen EikerBlitz Invitational RELOADED ble spilt på Lichess lørdag 1. januar som en invitasjonsturnering med tre pengepremier. Det var denne gang 65 deltakere som spilte to og en halv time med betenkningstid 3+2.

Vinner ble Norges nyeste stormester, IM Lars Oskar Hauge med 62 poeng. Stormestertittelen er ikke offisiell riktig ennå, men søknaden var til behandling på FIDEs kongress for få dager siden. Ingenting tilsier at den ikke ble godkjent, men det tar alltid litt tid før slik ting blir offisielle.

FM Joachim Solberg ledet gjennom store deler av turneringen, men måtte til slutt nøye seg med andreplass og 57 poeng. Tredjeplass gikk til IM Joachim B. Nilsen på 56 poeng, mens FM Anders Hobber som vant forrige turnering denne gang ble nummer fire.

EikerBlitz Invitational 2021 RELOADED 
1. IM Lars Oskar Hauge  OSS     62
2. FM Joachim Solberg  Alta    57
3. IM Joachim B. Nilsen Offerspill 56
4. FM Anders Hobber   Vålerenga  50
5. FM Mathias Unneland  Aalesunds  43
(65 deltakere)