BERGENSJAKK

VM-matchen 2021 – parti 10

Det ble en solid remis i tiende matchparti
Det ble en solid remis i tiende matchparti
(Foto: Eric Rosen | FIDE)

VM-matchen Carlsen - NepomniachtchiDet ble en tannløs remis i tiende parti av VM-matchen 2021 mellom GM Magnus Carlsen (2855) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2782). Carlsen leder nå 6½-3½, og trenger bare ett poeng på de fire siste partiene for å sikre matchseier.

Carlsen startet med 1.e4, og Nepomniachtchi svarte med 1…e5 og Russisk forsvar. Denne solide åpningen er ikke noe vinstvåpen for svart, noe som tyder på at Nepomniachtchi innser at matchen er tapt. Hvit var godt fornøyd med et halvpoeng, og etter mange avbytter kunne man trygt tatt remis etter 20 trekk. Da dette ikke var tillatt måtte spillerne fortsette til trekk 41 da Carlsen nyttet første anledning til å tilby.

Spillerne har nå en fridag før det ellevte partiet fredag kl. 13.30 norsk tid. Vil Nepomniachtchi gjøre et siste vinstforsøk med hvite brikker? Vi regner det som mest sannsynlig med solide remiser både i dette og neste parti. I så fall avsluttes matchen lørdag, etter 12 av 14 partier.

Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24, hvor det er flere sett med kommentatorer å velge mellom. NRK sender direkte fra kl. 13.15 med IM Torstein Bae, Ole Rolfsrud og IM Atle Grønn i studio. Sendingen kan følges på NRK 1 og nrk.no. Se alle detaljer om NRKs sending her.

Les mer om tiende parti av VM-matchen:

VM-matchen 2021                 
        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Carlsen     ½ ½ ½ ½ ½ 1 ½ 1 1 ½
Nepomniachtchi ½ ½ ½ ½ ½ 0 ½ 0 0 ½