BERGENSJAKK

VM-matchen 2021 – parti 7

Carlsen forsvarte ledelsen med remis i syvende VM-parti
Carlsen forsvarte ledelsen med remis
i syvende VM-parti
(Foto: Eric Rosen | FIDE)

VM-matchen Carlsen - NepomniachtchiEtter sjette rundes maratonparti i VM-matchen 2021 hadde nok spillerne behov for en pustepause. Det syvende partiet varte bare to og en halv time og endte med remis etter 41 trekk. Dermed leder GM Magnus Carlsen (2855) med 4-3 mot GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2782) når matchen er halvspilt.

Som i alle matchpartiene med Nepomniachtchi som hvit ble det 1.e4 e5 og en Spansk Anti-Marshall. Carlsen spilte 8…Tb8 som i parti fem, mens Nepomniachtchi avvek fra det partiet med 11.d3. Hvit fikk ingen spesiell fordel, og i trekk 22 startet en sekvens med avbytter som førte til et helt dødt tårnsluttspill. Spillerne kunne trygt tatt remis etter 28 trekk, men VM-reglene om remistilbud gjorde at man fortsatte til trekk 41 da remistilbud ble tillatt.

Nå starter andre halvdel av matchen. Carlsen har her fordelen av et ekstra hvitparti, og bruker det første av disse i åttende runde på søndag. Spillestart er som vanlig kl. 13.30 norsk tid, som er 16.30 lokalt. Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24, hvor det er flere sett med kommentatorer å velge mellom.

NRK sender direkte fra kl. 13.15 med IM Torstein Bae og Ole Rolfsrud i studio Blant gjestene er kvinnelandslagsspiller WFM Maud Rødsmoen.
Sendingen kan følges på NRK 1 og nrk.no. Se alle detaljer om NRKs sending her.

Les mer om syvende parti av VM-matchen:

VM-matchen 2021                 
        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Carlsen     ½ ½ ½ ½ ½ 1 ½
Nepomniachtchi ½ ½ ½ ½ ½ 0 ½