BERGENSJAKK

1 uke til Fagernes Chess International 2021

Fagernes Chess International 2021Om en uke starter Fagernes Chess International.
Vi har mottatt følgende fra arrangør Hans Olav Lahlum:

«En uke før klokkene startes i første runde er arrangørene av Det Åpne NM/Fagernes International svært godt fornøyd med at det med 147 påmeldte spillere går mot en klar ny deltakerrekord for Fagernes-turneringene. Det er svært oppløftende at det er så stor interesse for å spille fysiske turneringer igjen etter en lang periode med få langsjakkturneringer.

Deltakertallet og tilbakemeldinger fra andre interesserte spillere lover også svært godt for kommende år, og arrangøren vurderer om det kan være mulig med både en påskeferieturnering og en høstferieturnering i 2022.

Vi beklager sterkt, men har stor forståelse for, at noen utenlandske spillere har måttet trekke seg på grunn av fortsatt usikkerhet om mulighetene for innreise til Norge før turneringen. Blant disse er GM Nihal Sarin og GM Abhijeet Gupta fra India, som har trukket seg med godkjennelse fra arrangøren etter en svært konstruktiv dialog. Vi håper og tror at vi i stedet får møte begge to til Fagernes-turneringene i 2022 og/eller 2023. GM Titas Stremavicius fra Litauen har kommet inn som ny GM, og arrangøren håper å kunne få inn ytterligere 1-2 GM-er før turneringen starter.

Med 11 GM, 11 IM, 1 WGM, 18 FM og en medianrating rundt 2250 på 75 påmeldte spillere i GM-gruppen, vil årets turnering uansett gi svært gode sjanser til tittelnapp. Rundt 20 ulike land ser ut til å bli representert i turneringen, og vi gleder oss i år særlig over en stor økning i antallet deltakere fra Sverige og Tyskland. Med endrede forutsetninger etter gjenåpningen av Norge har vi fortsatt plass til noen flere deltakere, og påmeldingsfristen forlenges derfor frem til fredag 8. oktober.»

 Topp-10 i GM-gruppen         
 1. GM Vahap Sanal      TUR 2585
 2. GM Frode Urkedal     NOR 2568
 3. GM Vitaly Kunin      GER 2562
 4. GM Tiger Hillarp Persson SWE 2541
 5. GM Erik Blomqvist     SWE 2536
 6. GM Kaido Kulaots     EST 2530
 7. GM Alon Greenfeld     ISR 2509
 8. GM Titas Stremavicius   LIT 2487
 9. GM Normunds Miezis    LAT 2467
10. IM Frode Elsness     NOR 2465
(75 deltakere)