BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 7. runde

Europacupen for klubblagMednyi Vsadnik fra Russland er vinnere av åpen klasse i Europacupen for klubblag. Det helrussiske laget avsluttet mesterskapet med seier 3½-2½ i en svært jevn kamp mot danske Team Xtracon.
GM Kirill Alekseenko (RUS 2693) med 5½ av 6 ble toppscorer for vinnerlaget, som også hadde spillere som GM Peter Svidler (RUS 2701) og GM Andrey Esipenko (RUS 2720).

Vinneren endte på 13 lagpoeng av 14 mulige. Tsjekkiske AVE Novi Bor ble nummer to med 12 poeng, og Vugar Gashimov fra Aserbajdsjan nummer tre med 11. Deretter fulgte fire lag med 10 poeng. Dette var russiske KPRF, islandske Selfoss, danske Team Xtracon og serbiske Sloven Ruma.

Offerspill avsluttet med et svært hederlig tap 2-4 mot russiske KPRF. GM Aryan Tari (2642) spilte en rask remis mot GM Alexander Grischuk (RUS 2775), og det ble også halvpoeng mot sterke stormestre for GM Johan-Sebastian Christiansen (2609), GM Frode Urkedal (2568) og FM Lucas Ranaldi (2325).
Offerspill endte som nummer 13 på tabellen med 8 lagpoeng. Ranaldi ble lagets toppscorer med 5 poeng på 7 runder, noe som nesten holdt til en IM-norm.

Bærum avsluttet sterkt med seier 3½-2½ mot De Sprenger Echternach fra Luxemburg, som ble regnet som svake favoritter.
Tre av de fire første bordene endte remis, men Elias Hestvik (1860) og Gisle Bjugn (1867) avgjorde kampen for Bærum med seier på bord fem og seks. Lagets toppscorer ble IM Frode Elsness (2467) med 3½ av 7 på førstebord.

Kvinneklassen ble det gull til South Ural. Det russiske laget avgjorde mesterskapet i siste runde med seier 2½-1½ mot ukrainske GRECO – Kyiv. Tre av fire partier endte remis, men GM Valentina Gunina (RUS 2446) avgjorde matchen med sin seier mot GM Zhansaya Abdumalik (KAZ 2502). Gunina ble lagets toppscorer med 5 poeng av 6.

South Ural vant alle sine kamper og endte dermed på 14 lagpoeng. Monte-Carlo fra Monaco ble nummer to med 11 poeng, mens GRECO – Kyiv på tredjeplass hadde 10 poeng.

Saken blir oppdatert med bilder av vinnerlagene når disse blir tilgjengelige.