BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 6. runde

Tari vikarierte på førstebord og vant
Tari vikarierte på førstebord og vant
(Foto: C&P MEDIA fra 5. runde)

Europacupen for klubblagOfferspill vant knusende 5½-½ mot Gambit Bonnevoie fra Luxemburg i sjette runde av Europacupen for klubblag. Carlsen er som ventet ferdig med årets europacup, men GM Aryan Tari (2642) vikarierte på førstebord med en svært overbevisende seier mot GM Vitaly Kunin (GER 2562). Den eneste som måtte avgi et halvpoeng var GM Johan-Sebastian Christiansen (2609), som hadde svart mot IM Francois Godart (BEL 2407) på andrebord.

Bærum tok som ventet sin andre lagseier i denne runden. Det ble 4-2 mot irske St Benildus etter at IM Frode Elsness (2467), IM Sebastian Mihajlov (2381) og Anton Darnell (SWE 2006) vant sine partier.

I gullkampen tok Mednyi Vsadnik fra Russland en knapp seier 3½-2½ mot spanske Silla-Valencia. Det russiske laget er nå alene i tet med 11 lagpoeng, siden det andre toppoppgjøret mellom tsjekkiske AVE Novi Bor og nordmakedonske Alkaloid endte 3-3.

AVE Novy Bor er på andreplass i åpen klasse med 10 poeng, mens danske Team Xtracon er nummer tre med samme poengsum. Deretter følger Alkaloid, Silla-Valencia og Vugar Gashimov med 9 poeng.
Offerspill er nummer 10 med 8 lagpoeng og Bærum nummer 32 med 4 poeng.

I Kvinneklassen tok russiske South Ural sin sjette strake lagseier. De økte dermed sin ledelse, siden ukrainske GRECO – Kyiv på andreplass overraskende måtte avgi et lagpoeng mot et lag fra Østerrike.
South Ural topper nå med 12 lagpoeng, mens GRECO – Kyiv har 10 og Monte-Carlo 9 poeng. Kampen om gullet avgjøres i siste runde da de to topplagene har sitt innbyrdes oppgjør.

Syvende og siste runde spilles fredag kl. 15.00. Offerspill får en svært vanskelig motstander i russiske KPRF, som har GM Alexander Grischuk (RUS 2775) på førstebord. Bærum møter De Sprenger Echternach fra Luxemburg, som blir svake favoritter.

Direktesendte partier kan følges hos Chess24.