BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 5. runde

Mamedyarov presset mot Carlsen, men fikk bare remis
Mamedyarov presset mot Carlsen,
men fikk bare remis
(Foto: C&P MEDIA – fra tidligere runder)

Europacupen for klubblagDen helnorske utgaven av Offerspill var sjanseløse mot førsterangerte Alkaloid i femte runde av Europacupen for klubblag og gikk ned ½-5½.

GM Magnus Carlsen (2855) berget et halvpoeng fra en vanskelig stilling mot GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2762), men alle andre norske spillerne tapte. GM Aryan Tari (2642) og GM Johan-Sebastian Christiansen (2609) fikk raskt problemer mot hhv. GM Daniil Dubov (RUS 2714) og GM Yuriy Kryvoruchko (UKR 2689), men GM Frode Urkedal (2568) holdt lenge balansen på fjerdebord mot GM Ernesto Inarkiev (RUS 2663) før den avgjørende feilen kom i sluttspillet.

Bærum gikk på sitt fjerde tap på fem runder med 1½-4½ mot Gostivar fra Nord-Makedonia. IM Frode Elsness (2467) vant på førstebord mot FM Dushan Stefanovski (MKD 2222), men ellers var det bare Elias Hestvik (1860) som fikk med seg et halvpoeng.

To runder før slutt er det tre lag i åpen klasse med 9 av 10 mulige poeng. Dette er russiske Mednyi Vsadnik, tsjekkiske AVE Novi Bor og spanske Silla-Valencia.

Alkaloid er nummer fire med 8 lagpoeng, samme poengsum som danske Team Xtracon, islandske Selfoss og serbiske Sloven Ruma på de neste plassene.
Offerspill er nummer 13 med 6 lagpoeng og Bærum er nummer 36 med 2 poeng.

South Ural og Monte-Carlo er topplag i kvinneklassen
South Ural og Monte-Carlo er topplag i kvinneklassen
(Foto: C&P MEDIA)

I Kvinneklassen fortsetter South Ural å vinne. Det russiske laget topper med 10 lagpoeng foran ukrainske GRECO – Kyiv med 9 og Monte-Carlo fra Monaco med 7 poeng. Eneste nordiske spiller i klassen er GM Pia Cramling (SWE 2455), som har 1½ poeng på 4 partier for Monte-Carlo.

Sjette og nest siste runde spilles torsdag kl. 15.00. Offerspill møter da Gambit Bonnevoie fra Luxemburg, som har GM Vitaly Kunin (GER 2562) på førstebord. Det spørs om Kunin får gleden av å møte verdensmesteren, da Carlsen må være i Oslo lørdag for å spille finalen i Champions Chess Tour. Da virker det mest fornuftig å stå over de to siste rundene.

Bærum spiller mot irske St Benildus, som på papiret er klassens svakeste lag. Her bør det blir seier.

Direktesendte partier kan følges hos Chess24.