BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 4. runde

Carlsen vant enkelt i fjerde runde
Carlsen vant enkelt i fjerde runde
(Foto: C&P MEDIA – 3. runde)

Europacupen for klubblagDet ble en ny klar matchseier til Offerspill i fjerde runde av Europacupen for klubblag. Med toppet lag ble det 5-1 for Osloklubben mot spanske Andreu Paterna. GM Magnus Carlsen (2855) vant enkelt med hvit mot IM Enrique Llobell Cortell (ESP 2392) på førstebord, og GM Aryan Tari (2642) hadde heller ingen problemer på andrebord mot IM Eric Sos Andreu (ESP 2355).
Eneste skår i gleden var at IM Benjamin Haldorsen (2465) tapte med hvit på femtebord mot FM Jose Torres Sanchez (ESP 2271).

Bærum hadde mye tøffere motstand enn Offerspill, og tapte 1-5 mot Schachgesellschaft Riehen fra Sveits. IM Frode Elsness (2467) og IM Sebastian Mihajlov (2381) fikk med seg hvert sitt halvpoeng på toppbordene mot hhv. GM Andreas Heimann (GER 2587) og IM Ognjen Cvitan (CRO 2470).

Sebastian Mihajlov spiller andrebord for Bærum
Sebastian Mihajlov spiller andrebord for Bærum
(Foto: C&P MEDIA)

Turneringen er nå over halvveis. Øverst på tabellen i åpen klasse finner vi andrerangerte Mednyi Vsadnik fra Russland og tredjerangerte AVE Novi Bor fra Tsjekkia. Disse to har maksimale 8 lagpoeng, mens spanske Silla-Valencia er nummer tre med 7 lagpoeng..

Det er ni lag med 6 lagpoeng, bl.a. Offerspill, danske Team Xtracon og islandske Selfoss. Offerspill er nummer ni på tabellen, mens Bærum er nummer 35 med sine 2 lagpoeng.

I Kvinneklassen leder fortsatt russiske South Ural med 8 lagpoeng foran ukrainske GRECO – Kyiv med 7. Førsterangerte Monte-Carlo er nå oppe på tredjeplass med 5 poeng.

Femte runde spilles onsdag kl. 15.00. Da får Offerspill den sterkest mulige motstanderen, førsterangerte Alkaloid. Laget fra Nord-Makedonia, som nesten utelukkende består av leiesoldater, har GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2762), GM Sam Shankland (USA 2720) og GM Daniil Dubov (RUS 2714) på de tre øverste bordene. Bærum møter en adskillig mer overkommelig motstander i Gostivar fra Nord-Makedonia.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24.