BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 3. runde

Haldorsen, Christiansen og Carlsen vant alle for Offerspill i tredje runde
Haldorsen, Christiansen og Carlsen vant alle for Offerspill i tredje runde
(Foto: C&P MEDIA)

Europacupen for klubblagI tredje runde av Europacupen for klubblag var GM Magnus Carlsen (2855) og GM Aryan Tari (2642) kampklare. Dette ga resultater mot relativt svake Zuid-Limburg fra Nederland, hvor Offerspill vant 5½-½.

Carlsen måtte slite uventet lenge for å vinne med svart mot FM Jelle Sarrau (BEL 2374). Verdensmesteren presset med svart, men den 38-årige belgieren holdt stand i mange timer. Stillingen var fortsatt remis etter 88 trekk, men så kom den avgjørende feilen i tidsnød. Partiet var avgjort i Carlsens favør få trekk senere.

Det ble også helpoeng til Tari, GM Johan-Sebastian Christiansen (2609), IM Benjamin Haldorsen (2465) og FM Lucas Ranaldi (2325), mens GM Frode Urkedal (2568) måtte nøye seg med remis mot FM Ruud van Meegen (NED 2291).

Bærum hadde knallhard motstand i islandske Selfoss, som hadde tre spillere ratet over 2600. Det ble tap ½-5½ etter at Elias Hestvik (1860) tok et halvpoeng mot FM Robert Lagerman (ISL 2300) på sjettebord.

Selfoss tok en klar seier mot Bærum
Selfoss tok en klar seier mot Bærum
(Foto: C&P MEDIA)

åpen klasse er det nå fem lag som har vunnet alle sine kamper og står med 6 lagpoeng.
Dette er Mednyi Vsadnik, Novi Bor, KPRF, BEER SHEVA og Silla-Valencia.

Førsterangerte Alkaloid tapte overraskende 2½-3½ mot Silla-Valencia i tredje runde, i en kamp hvor de var høyere ratet på alle bord. Alkaloid er dermed nummer fem med 4 lagpoeng, samme poengsum som Offerspill på 12. plass. Bærum har 2 lagpoeng og er nummer 29.

I Kvinneklassen leder russiske South Ural med 6 lagpoeng foran ukrainske GRECO – Kyiv med 5. Det er tre lag med 3 poeng, bl.a. førsterangerte Monte-Carlo.

Fjerde runde spilles tirsdag kl. 15.00. Offerspill blir store favoritter mot spanske Andreu Paterna, som har IM Enrique Llobell Cortell (ESP 2392) på førstebord. Bærum får igjen en tøffere motstander enn Offerspill, i Schachgesellschaft Riehen fra Sveits.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24.