BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 2. runde

Fra åpen klasse i Europacupen
Fra åpen klasse i Europacupen
(Foto: C&P MEDIA)

Europacupen for klubblagOfferspill gikk på en stygg smell i andre runde av Europacupen for klubblag. Med GM Magnus Carlsen (2855) og GM Aryan Tari (2642) fraværende så kampen mot Prilep fra Nord-Makedonia jevn ut på forhånd, kanskje med Offerspill som svake favoritter.

Kampen viste seg å bli en ganske ensidig affære, som endte 4½-1½ til Prilep. Laget fra Nord-Makedonia vant de tre øverste bordene, hvor GM Johan-Sebastian Christiansen (2609), GM Frode Urkedal (2568) og IM Benjamin Haldorsen (2465) alle gikk ned. Christiansen sto helt greit gjennom hele partiet mot talentfulle GM D. Gukesh (IND 2599), men en feil i tidsnøden lot Gukesh bryte gjennom på kongefløyen.

Eneste helpoeng til Offerspill kom ved lagleder Jon Kristian Haarr (2162) på sjettebord, mens FM Lucas Ranaldi (2325) spilte remis på fjerdebord.

Bærum kunne derimot glede seg over seier 3½-2½ mot islandske Viking. Helpoeng til IM Sebastian Mihajlov (2381) og Gisle Bjugn (1867) pluss tre remiser ga en knapp seier mot et lag som var rangert ni plasser høyere.

Det gjenstår 10 lag i åpen klasse som har vunnet begge sine kamper. Blant disse er topprangerte Alkaloid, Mednyi Vsadnik og Novibor, pluss danske Team XtraCon. Offerspill og Bærum har begge 2 lagpoeng.

I Kvinneklassen tapte førsterangerte Monte-Carlo overraskende mot tredjerangerte South Ural. Det russiske laget leder nå med 4 lagpoeng foran ukrainske GRECO – Kyiv med 3 poeng.

Tredje runde spilles mandag kl. 15.00. Offerspill møter da nederlandske Zuid-Limburg, et lag uten en eneste GM/IM. Bærum får mye tøffere motstand i islandske Selfoss, som har GM Alexander Donchenko (GER 2641) på førstebord.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24.