BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2021 – 1. runde

Fra kampen mellom Echternach og Offerspill
Fra kampen mellom Echternach og Offerspill
(Foto: C&P MEDIA)

Europacupen for klubblagOfferspill fikk en grei start på Europacupen for klubblag med seier 5-1 mot De Sprenger Echternach fra Luxemburg. Motstanderne hadde en sterk spiller i GM Christopher Noe (GER 2518). Han gjorde jobben på førstebord med en overbevisende seier mot GM Johan-Sebastian Christiansen (2609). Bortsett fra dette var Offerspill aldri truet, og GM Frode Urkedal (2568) og IM Benjamin Haldorsen (2465) vant enkelt på de neste bordene.
GM Magnus Carlsen (2855) og GM Aryan Tari (2642) sto som ventet over denne runden.

Bærum hadde tøff motstand i belgiske Schachfreunde Wirtzfeld. Her ble det tap 1½-4½ etter seier til Henrik Øie Løbersli (1987) og remis til Svetoslav Mihajlov (2167). Løberslis helpoeng mot IM Yuri Boidman (GER 2318) var en av de største overraskelsene i første runde.

Av de ti øverst rangerte lagene i åpen klasse var det bare femterangerte Silla-Valencia som klarte å vinne med maksimale 6-0.

I Kvinneklassen er det åtte lag som spiller alle mot alle. Her møttes de to klare favorittene Monte-Carlo og GRECO – Kyiv i første runde. Denne matchen endte med fire remiser.

Andre runde spilles søndag kl. 15.00. Offerspills motstander er Prilep fra Nord-Makedonia. Dette laget har vinneren av Norway Chess Open, 15-årige GM D. Gukesh (IND 2599) på førstebord. Det kan bli en spennende motstander for Carlsen, hvis han spiller denne kampen.
Bærum skal opp mot islandske Viking. Islendingene blir favoritter, men det er ikke umulig å ta lagpoeng her.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24.