BERGENSJAKK

Norway Chess 2021 – 7. runde

Carlsen slo Tari i syvende runde
Carlsen slo Tari i syvende runde
(Foto: Norway Chess)

Norway ChessGM Magnus Carlsen (2855) ser ut til å ha funnet vinnerresepten i Norway Chess. Syvende runde gikk som den sjette, hvor Carlsen vant et likt sluttspill som absolutt så ut til å ende med remis.

Carlsens motstander denne gang var GM Aryan Tari (2642), som kom helt greit ut av åpningen med hvit. Etter 26 trekk og mange avbytter gjensto bare et likt sluttspill med dronning og springer på hver side. I fortsettelsen spilte Tari for unøyaktig, mens Carlsen stadig forbedret sin stilling. En fribonde på dronningfløyen ble snart avgjørende, og Carlsen tok sin andre strake seier.

Ledende GM Richard Rapport (HUN 2760) vant også denne runden, da han på overbevisende måte slo GM Sergey Karjakin (RUS 2758) etter å ha stått best helt fra åpningen.

Rapport er nå eneste ubeseirede spiller etter at GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2792) tapte med svart mot GM Alireza Firouzja (FRA 2754).

Etter syv av ti runder leder Rapport med 15½ poeng foran Carlsen med 12. Kampen om førsteplass står nå mellom disse to, siden Nepomniachtchi med 9½ på tredjeplass er for langt bak. Firouzja er oppe på fjerdeplass med sine 9 poeng, mens Karjakin har 8½ og Tari 3 poeng.

Åttende runde av totalt ti spilles onsdag kl. 17.00 med Carlsen hvit mot Rapport. Dette er et parti som bør vinnes hvis det skal være håp om førsteplass. Rundens andre oppgjør er Nepomniachtchi – Tari og Karjakin – Firouzja. Det blir direktesendte partier bl.a. hos Chess24. TV 2 sender på TV 2 Play og TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30. I studio er Fin Gnatt og GM Jon Ludvig Hammer.

Les mer om syvende runde hos TV 2 og Chess24.

7. runde           
Tari   - Carlsen    0-3
Rapport - Karjakin    3-0
Firouzja - Nepomniachtchi 3-0

Tabell               
1. GM Richard Rapport   HUN 15.5
2. GM Magnus Carlsen   NOR 12.0
3. GM Ian Nepomniachtchi RUS  9.5
4. GM Alireza Firouzja  FRA  9.0
5. GM Sergey Karjakin   RUS  8.5
6. GM Aryan Tari     NOR  3.0