BERGENSJAKK

Norway Chess 2021 – 6. runde

Carlsen slo Firoujza og tok sin første trepoenger
Carlsen slo Firoujza og tok sin første trepoenger
(Foto: Norway Chess)

Norway ChessI sjette runde av Norway Chess tok GM Magnus Carlsen (2855) endelig sin første seier, med hvit mot GM Alireza Firouzja (FRA 2754). Ingen av spillerne fikk fordel i åpning eller midtspill, og etter 24 trekk kom man til et løpersluttspill som så ut til å være enkel remis for Firouzja. Carlsen spilte videre i kjent stil, og han klarte etterhvert å utmanøvrere sin unge motstander. I trekk 41 kom den avgjørende feilen fra en tidsnødsplaget Firouzja.

GM Aryan Tari (2642) hadde svart mot ledende GM Richard Rapport (HUN 2760). Nordmannen kom godt ut av åpningen, men Rapport tok over i midtspillet og vant en bonde i overgangen til sluttspillet. Etter dette var det enkel vinst for ungareren, som dermed økte sin ledelse i turneringen.

GM Sergey Karjakin (RUS 2758) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2792) spilte en relativt rask remis i langsjakken. Armageddonpartiet så lenge lovende ut for Nepomniachtchi, som så ut til å berge remisen han trengte med svart. Til slutt kom det likevel en feil i dronningsluttspillet og Karjakin gikk seirende ut.

Etter seks av ti runder leder Rapport med 12½ poeng foran Nepomniachtchi med 9½ og Carlsen med 9. Karjakin har 8½ og Firouzja 6, mens Tari er nederst på tabellen med 3 poeng.

Syvende runde spilles tirsdag kl. 17.00 med partiene Tari – Carlsen, Rapport – Karjakin og Firouzja – Nepomniachtchi. Det blir direktesendte partier bl.a. hos Chess24. TV 2 sender på TV 2 Play og TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30. I studio er Fin Gnatt og GM Jon Ludvig Hammer.

Les mer om sjette runde hos TV 2.

6. runde                         
Carlsen  - Firouzja       3-0
Rapport  - Tari           3-0
Karjakin - Nepomniachtchi 1-1 ½-0 

Tabell                             
1. GM Richard Rapport     HUN  12.5
2. GM Ian Nepomniachtchi  RUS   9.5
3. GM Magnus Carlsen      NOR   9.0
4. GM Sergey Karjakin     RUS   8.5
5. GM Alireza Firouzja    FRA   6.0
6. GM Aryan Tari          NOR   3.0