BERGENSJAKK

Trenerkurs i Oslo i september 2021

Norges Sjakkforbund og Flere mot sjaktoppen inviterer til trenerkurs i Oslo 24-26. september:

FIDE trenerkurs
24. – 26. september i Oslo

Norges Sjakkforbund
Hvor
Oslo Schakselskap (OSS), Bogstadveien 30, Oslo

Når
Fredag 24 september kl.18.00 – 21.00
Lørdag 25 september kl.10.00 – 18.00 (Lunsjpause på en time)
Søndag 26 september kl.10.00 – 18.00 (Lunsjpause på en time)

FIDEKursholdere
FIDE Senior Trainer Jacob Aagaard og FIDE Senior Trainer Jesper Bergmark Hall, i tillegg til noen flere trenere kommer til å være kursholdere. Jacob Aagaard var tidligere leder for FIDE Trainers Commission, er en kjent sjakkbokforfatter og anses for å være en av verdens fremste trenere med flere toppspillere som elever. Jesper Bergmark Hall er prosjektleder for Flere mot Sjakktoppen og er en av Nordens mest kjente trenere.

Pris og påmelding
Kursavgift er kr 1500.

Ønsker du å gjøre en test på søndag ettermiddag for å kvalifisere til en av FIDEs trenertitler (Developmental Instructor, National Instructor, FIDE Instructor, FIDE Trainer och FIDE Senior Trainer) koster det 50 euro. Du kan bestemme underveis i kurset om du vil ta testen eller ikke.

Påmelding skjer til Harald Christian Sagevik: harald@sjakk.no.

 

Jesper Bergmark Hall forteller om trenerkurset
Jesper Bergmark Hall
Jesper Bergmark Hall
(Foto: chessplus.se)

«Norges Sjakkforbund vill ta sjakktrening i Norge till en ny nivå», forteller Jesper Bergmark Hall, projektleder for Flere mot Sjaktoppen, og en av to kursledere. «Det gör vi genom att erbjuda en FIDE-tränarkurs med Jacob Aagaard och meg. Medan Jacob är en av världens främsta sjakkboksförfattare, liksom tränare med flera i världstoppen i sitt stall, kan jag komplettera med pedagogik och trening på lägre nivåer og i grupper. Jag kan lova en kurs som är givande för alla kategorier av tränare!»

Utenom at deltagerne får ta del i nye treningsmetoder med emner som «The ABC of Chess Training, How to Teach Positional Chess, Ways of Improvement/Trainings Methods» får de også sjansen til å skaffe seg prestisjefulle internasjonale titler. Dessuten er tanken å styrke nettverket mellom trenere i Norge og utveksle erfaringer.

På lørdagskvelden 25. september blir det i tillegg et møte med representanter fra de ulike talentsentrene rundt om i Norge for å evaluere og diskutere veien videre.

Men hvorfor er det en svenske og en danske som er ledere for kurset, og ingen nordmann?
«I Norge finns det flera riktigt bra tränare, men för att få vara kurspresentatör av en FIDE-kurs måste man dels vara FIDE Senior Trainer, dels var utnämnd presentatör av FIDE. I Norge finns det idag bara två FIDE Senior Trainers, men ingen av dem kunde vara med. Detta är ytterligare en anledning till att jag hoppas på bra uppslutning. Norge är ett ledande schackland och då behöver våra tränare få titlar och status även internationellt.»

Kurset kommer til å bli holdt på norsk (svorsk) og engelsk.