BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021- runde 5 – parti 2

Også det andre partiet mellom Esipenko og Carlsen endte med remis
(Foto: Eric Rosen)

FIDE World Cup 2021Det blir omspill mellom GM Magnus Carlsen (2847) og GM Andrey Esipenko (RUS 2716) etter at også det andre partiet i femte runde av FIDE World Cup endte remis. Carlsen valgte en solid åpning med svart, og Esipenko fikk aldri noe utbytte av løperparet sitt. Etter 36 trekk endte det med poengdeling etter trekkgjentakelse.

Bare to av de åtte matchene i denne runden har fått en vinner. Disse er GM Santosh Gujrathi Vidit (IND 2726) og GM Sam Shankland (USA 2709), som gikk seirende ut mot hhv. GM Vasif Durarbayli (AZE 2606) og GM Peter Svidler (RUS 2714).

Blant de som skal ut i omspill finner vi tungvektsmatchene GM Alexander Grischuk (RUS 2776) – GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2729) og GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2760) – GM Sergey Karjakin (RUS 2757). Den eneste som vant i første parti i femte runde var GM Haik M. Martirosyan (ARM 2632). Han klarte ikke å forsvare ledelsen med hvit og tapte neste parti mot GM M.amin Tabatabaei (IRI 2613). Dermed må også disse to ut i omspill.

Hvis Carlsen går videre til sjette runde (kvartfinaler) møter han vinneren av omspillet mellom GM Etienne Bacrot (FRA 2678) og GM Kacper Piorun (POL 2608).

I kvinneklassen er tre av de fire semifinalistene klare. GM Zhongyi Tan (CHN 2511) skal møte GM Alexandra Kosteniuk (RUS 2472), mens GM Aleksandra Goryachkina (RUS 2596) møter vinneren av omspillet mellom GM Nana Dzagnidze (GEO 2524) og GM Anna Muzychuk (UKR 2535).

Omspillet består av to hurtigsjakkpartier med betenkningstid 25+10. Om nødvendig blir det så to nye partier med 10+10 og deretter to lynsjakkpartier med 5+3. Hvis det ennå ikke er kåret en vinner blir det et avsluttende Armageddonparti.

Spillestart er tirsdag kl. 14.00 norsk tid. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24.