BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021- runde 4 – omspill

Carlsen gikk seirende ut av omspillet mot Wojtaszek
Carlsen gikk seirende ut av omspillet mot Wojtaszek
(Foto: Anatasiia Korolkova)

FIDE World Cup 2021GM Magnus Carlsen (2847) gikk seirende ut av omspillet mot GM Radoslaw Wojtaszek (POL 2687) i fjerde runde av FIDE World Cup.
Polakken presset med hvit i første hurtigsjakkparti, men Carlsen hadde ingen spesielle problemer med å holde stillingen til remis. Det neste partiet så helt jevnt ut etter åpningen, men Wojtaszek spilte feil i midtspillet og fikk en svært passiv stilling. Han prøvde å ofre materiell for å aktivisere brikkene, men Carlsen hadde full kontroll og vant enkelt.

Carlsens motstander i femte runde blir GM Andrey Esipenko (RUS 2716), som vant sitt omspill 1½-½ mot GM Daniil Dubov (RUS 2714). Den 19-årige russeren er en farlig motstander, som vant mot Carlsen under Tata Steel Chess i slutten av januar.

Av de høyest ratede vant GM Alexander Grischuk (RUS 2776), GM Sergey Karjakin (RUS 2757) og GM Peter Svidler (RUS 2714) sine omspill, mens GM Dmitry Andreikin (RUS 2724), GM Nikita Vitiugov (RUS 2724) og GM Vladislav Artemiev (RUS 2704) alle ble slått ut.

Utenom Carlsen – Esipenko blir det flere storoppgjør i femte runde. GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2760) møter tidligere VM-utfordrer Karjakin, mens Grischuk skal opp mot farlige GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2729).

Femte runde starter søndag kl. 14.00 norsk tid. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24