BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021 – runde 2 – parti 1

Carlsen startet med seier mot Martinovic
Carlsen startet med seier mot Martinovic
(Foto: Anatasiia_Korolkova)

FIDE World Cup 2021Det ble en perfekt norsk start på andre runde av FIDE World Cup, da både GM Magnus Carlsen (2847) og GM Aryan Tari (2639) vant sine partier på overbevisende måte. Dermed er det høy sannsynlighet for en helnorsk match i tredje runde.

Carlsen slo GM Sasa Martinovic (CRO 2548) med svarte brikker. Han ofret en bonde i åpningen, men fikk to tilbake i midtspillet. I sluttspillet som fulgte hadde verdensmesteren ingen problemer med å føre partiet til seier. Før partiet ble Carlsen tildelt en Fairplay-pris oppkalt etter Svetozar Gligoric. Les mer om dette på World Cups hjemmesider.

Taris parti mot GM Evgeny Bareev (CAN 2638) ble mer dramatisk. Norgestoeren kom godt fra åpningen med hvit og ofret offiser for kongeangrep. Bareev tok ikke offiseren, men endte i stedet bonde under i en passiv stilling. Med bonde nummer to i ferd med å falle ga canadieren opp.

Det er flere nordiske spillere i andre runde. GM Nils Grandelius (SWE 2661) spilte remis med svart mot GM Varuzhan Akobian (USA 2614), mens GM Hjörvar Steinn Gretarsson (ISL 2603) tapte med svart mot GM Maxim Matlakov (RUS 2688).

Rundens mest overraskende resultat var seier til GM Bobby Cheng (AUS 2552) mot GM Levon Aronian (ARM 2781), men dette kom av at Aronian ikke møtte opp. Han hadde hatt feber tidligere i uken og ønsket ikke å risikere å smitte noen med Covid-19. Det er fortsatt mulig at Aronian spiller parti to og prøver å utligne matchen med hvit.

I kvinneturneringen spilte GM Pia Cramling (SWE 2459) en udramatisk remis med svart mot GM Monika Socko (POL 2393).

Andre parti i andre runde spilles fredag kl. 14.00 norsk tid. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24.

Les mer om runden hos Chess24.