BERGENSJAKK

Mer om Sheila Barth Stanfords æresmedlemsskap i NSF

Som nevnt i vårt referat fra Norges Sjakkforbunds kongress ble Sheila Barth Stanford der utnevnt til æresmedlem.
Her er sjakkforbundets begrunnelse:

Sheila Barth Stanford tildelt æresmedlemsskap i Norges Sjakkforbund
Av Eirik Natlandsmyr, 12.07.2021

Norges SjakkforbundSheila Barth Stanford er av kongressen tildelt æresmedlemskap i Norges Sjakkforbund. Sheila har vært rangert som en av Norges beste kvinnelige sjakkspillere i over 30 år, og har flere landslagspartier enn noen andre levende norsk sjakkspiller, uansett kjønn.

Hun har representert Norge i utallige lagmesterskap. Sheila ble tildelt tittelen kvinnelig internasjonal mester (WIM) for sin prestasjon i sjakkolympiaden i Calvia i oktober 2004, der hun fikk 9,5 av 14 på tredjebord for Norge i kvinneklassen. Sheila har ved mange anledninger holdt kurs og opplæring for norsk sjakk, spesielt for barn og unge. Senest under Norway Chess i 2020 i Stavenger, der hun stilte opp for prosjektet «Flere mot Sjakktoppen». Hun har også holdt instruktørkurs i NSF.

Les hele saken hos Sjakk.no.