BERGENSJAKK

Carlsen vant San Fermin Masters 2021

Carlsen og Aronian var finalistene
Carlsen og Aronian var finalistene

San Fermin MastersMagnus Carlsen spilte i helgen San Fermin Masters. Dette var en cupturnering på Chess24 med 8 deltakere hvorav 4 var inviterte. Resten kvalifiserte seg via diverse andre turneringer. Det ble spilt matcher på 8 partier med betenkningstid 3 minutter pluss 2 sekunder pr. trekk.

I kvartfinalen ble det seier 4½-2½ mot GM Eduardo Iturizzaga (ESP). Deretter var GM Wesly So (USA) motstander i semifinalen. So har vært en vanskelig motstander for Carlsen tidligere, men ikke denne gang. Carlsen vant de tre første partiene og sikret så finaleplass med tre strake remiser og sammenlagt 4½-1½.

Motstander i finalen var GM Levon Aronian (ARM), som slo GM Ding Liren (CHN) 5-3 i sin semifinale.

Finalen startet med enveiskjøring, da Carlsen vant tre strake partier etter en innledende remis. Så slo Aronian tilbake med to seire og reduserte til 2½-3½. Carlsen kunne avgjort finalen i syvende parti, men lot helt unødvendig Aronian slippe unna med remis. Dermed måtte også det åttende partiet spilles, men her vant Carlsen og gikk opp i 5-3.

Carlsen spilte sine matcher fra spanske Pamplona, siden arrangøren av San Fermin Masters holder til her.

Les mer om turneringen hos Chess24: kvartfinaler.